Teenagers Story!


100% Copyright by Gadis Tanpa Nama
Powered by Blogger.
Kejujuran Yang Hakiki


Semalam merupakan hari yang cukup meletihkan dan menyesakkan jiwa sebenarnya. Pertanyaan yang satu akhirnya menimbulkan tanda tanya yang cukup hebat dari sang pendidik. Sungguh, pada mulanya ingat nak menyelamatkan diri dengan ala~ tipu tipu sunat bak kata orang dolu dolu but i'm not involve in it. Entahlah, tak tau nak cakap macam mana bila mereka mengajukan persoalan yang bila sang pendidik tanya beberapa soalan yang pada akal waras dan sihatnya boleh kita kata kita tak ingat.

Hampir dan nyaris benda ni boleh membuatkan kami sekumpulan kena repeat semula subject ni sem depan. Because our method from A-Z totally salah . Oh tidak. Tapi Alhamdulillah, bila kita cakap benda yang sebetulnya Allah akan tolong kita. Nasib baik sang pendidik memikirkan cara supaya kami membuat tajuk baru dan kena jalankan experiment itu secara senyap senyap tanpa pengetahuan umum dan juga lab asisstance. Rasa excited itu ada tapi more kepada rasa cuak kalau benda ini diketahui pihak umum. Yela bukan apa, nanti akan menyusahkan banyak pihak pulak.

Teringat pesan Madam Monica. Dia selalu cakap bila kita buat apa apa pun kita kena jujur. Sebab bila kita jujur in shaa Allah, Allah akan tolong kita. Selama ini kalau dengar teguran dan nasihat dari Mdm, Shaa just bising bising yang asyik asyik benda yang sama je dia ni ulang ulang. So semalam Allah tu nak tunjuk dekat Shaa benda yang Shaa amik lalu tu sebenarnya adalah salah satu prinsip penting dalam hidup kalau kita nak berjaya di dunia dan juga di akhirat.

Hopefully, I'm going to be an honest and also a good girl who always obeys Allah and my parents. Amin. May Allah bless us Always.
#PrayForEgypt



Older Post | Newer Post